2005 R52 fuel filter change issues

Discussion in '1st Generation: 2002–06 R50, R53 & 2004–08 R52' started by minyme, Apr 25, 2022.

  1. minyme

    minyme New Member

    May 24, 2015
    19
    12
    3
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    R52 Base mini. Half a tank of fuel. Changed fuel filter. Now won't start. Taken it apart three times. The level sensor and the hose with the other metal arm "popped" off. Reinstalled those. Still no start. Fuel pump is priming. So I decided to take the line off of the filter housing, fuel comes out if there but no fuel out of the line. Suggestions??

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     
  2. MCS02

    MCS02 Moderator
    Staff Member Articles Moderator Supporting Member

    Jul 31, 2009
    10,751
    5,856
    113
    Male
    Ratings:
    +7,323 / 9 / -3
    I am not sure I follow. I think you are saying the fuel is coming out of the filter so the filter is not blocked. But what is the line that fuel is not coming out of?
    Have you checked the fuel pressure at the rail? The pressure at the rail should be 43.5 +/- 3 psi.
     
  3. minyme

    minyme New Member

    May 24, 2015
    19
    12
    3
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    Here's a picture. Sorry to be so vague and confusing.[​IMG]

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     
  4. 00Mini

    00Mini Well-Known Member

    Feb 24, 2013
    17,826
    1,231
    113
    Retired
    Ratings:
    +1,902 / 5 / -4
    I was going to reply earlier that if filter is not seated properly the car will not start but I reread your post and it stated that you have taken it apart and put back together three times so I held back from commenting. Is it possible that there is a problem with the o-ring on the filter ??
     
  5. minyme

    minyme New Member

    May 24, 2015
    19
    12
    3
    Ratings:
    +12 / 0 / -0
    Possible. I will recheck that sometime in the next few days.

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
     

Share This Page