1st Gen R53 Cooper S Belt/Tensioner Hole Confusion

Discussion in '1st Generation: 2002–06 R50, R53 & 2004–08 R52' started by NC TRACKRAT, Aug 11, 2009.

  1. NC TRACKRAT

    NC TRACKRAT New Member

    Jun 29, 2009
    6
    0
    0
    Retired
    Winston-Salem, NC
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Both my wife's '03 MCS and my '05 have 15% pullies. Both have new Goodyear Gatorback 6PK1365 belts which I installed recently. My tensioner has the hole showing, hers does not. NE1 got a theory why not? :confused5:
     
  2. drPhilGandini

    drPhilGandini MINI of the Month May 2009

    May 4, 2009
    113
    0
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Her's is longer than yours?

    I've seen a lot of variation in what is "normal" for the tensioner setting and how much of a hole is showing, so maybe it's all good for both cars.
     
  3. BThayer23

    BThayer23 Well-Known Member

    Jun 12, 2009
    1,317
    154
    63
    Civil Engineer
    Durham, NC
    Ratings:
    +155 / 0 / -0
    Somewhere in there is a "That's what she said!"
     
  4. Detroit Tuned

    Detroit Tuned Well-Known Member
    Motoring Alliance Founding Sponsor

    May 5, 2009
    301
    318
    63
    evertyhing
    Metro Detroit
    Ratings:
    +318 / 0 / -0
    Did you actually check the part numbers on the belt, not just the box? I have seen them in the wrong sleeves before. Also. I have been seeing a lot of really worn Gator back belts. Missing whole ribs and just falling apart. So I stopped using them a long time ago.
     

Share This Page